Главная | RSS
Меню

Прочее

Убрать рекламу

Новости

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2019 » Март » 13 » Дачний сезон не за горами - шукаємо способи здешевлення покупок
13:58
Дачний сезон не за горами - шукаємо способи здешевлення покупок

Грунт, інструмент, насіння, добрива, ємності, саджанці... Перераховувати те, що навесні потрібно (або хочеться) придбати в садовому центрі, можна нескінченно. Проте бюджет цього заходу "не гумовий", а значить, потрібно шукати способи здешевлення покупок.

Зрозуміло, обійтися зовсім без витрат не вийде, навіть якщо почати готуватися до нового сезону ще восени. Однак і зараз можна непогано заощадити, не втрачаючи при цьому результатів.

Проведіть інвентаризацію до поїздки по магазинах

Перш ніж відправлятися в садовий центр і розлучатися з відкладеними коштами, поїдьте на дачу. Огляньте наявний у вас інструмент, освіжіть в пам'яті запаси насіння, перевірте, чи залишилися добрива та хімічні препарати.

Лише після цього складіть список покупок, в який увійдуть лише ті пункти, яких дійсно немає і які знадобляться вам на самому початку сезону. Обов'язково візьміть список з собою і постарайтеся не відступати від нього ні на крок, або ж закладіть в бюджет заходу 10% від всієї суми на раптові побажання.

Заздалегідь підрахуйте на сайті садового магазину, скільки грошей вам потрібно, і беріть з собою саме цю суму, щоб не вдаритися в спонтанні покупки.

Купуйте насіння навпіл з сусідами чи друзями

Щорічно на ринку насіння з'являються сотні нових сортів і гібридів, які ваблять дачників звучними назвами, яскравим забарвленням і багатообіцяючими описами. Зрозуміло, кожен пакетик окремо коштує не так дорого, проте при спробі купити 5-7 різних варіантів, і ось уже сума на касі змінюється в бік збільшення.

Щоб експерименти з посівним матеріалом не так били по кишені, варто купувати нові сорти і гібриди навпіл, а то й на трьох з друзями чи сусідами. Адже в будь-якому випадку, посіяти і виростити все насіння з усіх пакетиків на стандартних 6 сотках не вийде. А поділившись, ви зможете не тільки заощадити, але і порівняти результати.

Приготуйте ґрунтову суміш для розсади самостійно

Вирощуєте багато розсади овочів та квітів? Тоді мішки з торфогрунтом стануть однією з істотних статей витрат навесні. Зрозуміло, найбільш примхливі рослини потребують саме в цього легкого субстрату, однак при грамотному підході основну частину суміші для розсади можна замінити на самостійно приготовлену.

Так, це буде важкувато і зажадає від вас поїздки на дачу, а також часу і зусиль, проте в результаті ви непогано заощадите. Пам'ятайте, що найкраща суміш виходить з органіки (дернова земля, городня земля, низинний торф, компост), неорганіки (річковий пісок, керамзит, перліт, гідрогель) і розкислювача (зола, доломітове борошно, вапняк). Готувати суміш потрібно, обов'язково знезаражуючи її перед використанням, а також враховуючи потреби кожної культури.

Періодично робіть моніторинг знижок та акцій в інтернет-магазинах

Хоча основні знижки на садові товари припадають на осінь і зиму, навесні теж можна знайти цікаві пропозиції. Підпишіться на розсилання від найбільших садових центрів у своєму місті і щотижня вивчайте їх. Так, купити все за один раз може бути простіше, але заощадити вийде саме при повноцінному вивченні ринку.

Вирощування розсади вдома

Набагато простіше не мучитися з розсадою на вікнах, а піти і в травні купити міцні кущики на ринку або і зовсім поруч з дачею "з машини". Особливо неохоче багато людей береться за розсаду квітів-однорічників - морока з ними починається ще в лютому, а результат неочевидний. Дрібне насіння і тоненькі сходи часто лякають дачників, відбиваючи у них всі бажання експериментувати. Тому багато хто вважає, що розсаду простіше купити.

Простіше, але не дешевше, адже за ціною десяти кущів розсади можна купити річний запас насіння. А вже квітучі однорічники і зовсім кожен коштує стільки ж, скільки упаковка посівного матеріалу.

Економте на упаковці

Чи звертали ви увагу на те, що на полицях в магазині можна знайти чорно-білі непоказні пачки з тими ж самими сортами, які привертають набагато менше уваги, а коштують відсотків на 25 менше.

Не переплачуйте за те, що все одно викинете - купуйте насіння, не витрачаючи кошти на рекламу. Але беріть тільки ті сорти, в яких ви впевнені, запропоновані тими агрофірмами, у яких ви закуповувалися в попередніх сезонах.

Полагодьте інструмент

У лопати держак зламався, граблі погнулися, а тример погано заводиться і димить? Ні, все це не привід викинути їх і купити нові.

Витратьте перші вихідні на дачі на ремонт і профілактичний огляд інструменту, пошук запчастин і їх заміну. Адже купити держак, заточити лезо, зчистити іржу або поміняти один з елементів мотокоси набагато дешевше, ніж купити новий інструмент.

Використовуйте багаторазові ємності для розсади

Торф'яні таблетки і горщики, безумовно, зручні і екологічні, однак і коштують чимало, особливо якщо ви вирощуєте в них не один десяток (а то й сотні) кущів. Тому іноді краще купити багаторазові ємності, щорічно знезаражувати їх і прибирати на зберігання до нового сезону. Можна віддати перевагу і харчовій тарі, яка неспішно накопичиться за зиму, наприклад, обрізані пластикові пляшки або пакети від молока.

Не купуйте декоративні елементи

Керамічні гноми, декоративні огорожі для клумб, ліхтарики на сонячних батареях та інший садовий декор не лише стануть розтратою ваших коштів, але і зроблять сад простуватим і позбавленим смаку. Не дарма всі дизайнери вже кілька років поспіль визнають ці елементи анти-трендами.

Прикрасити сад краще незвичайною рослиною-солітером, натуральним каменем, фігурою з необробленої деревини.

Знайдіть приватний розплідник поруч з дачею

Якщо цієї весни ви вирішили посадити на своїй ділянці кілька плодових або декоративних дерев і чагарників, будьте готові понести серйозні витрати. Навесні саджанці затребувані, а тому і ціна на них висока, особливо якщо мова йде про окремі сорти.

Втім, і на посадковому матеріалі можна заощадити без шкоди для якості, якщо вибирати не великі садові центри, а невеликі приватні розплідники, розташовані неподалік від вас. Як правило, вибір там не так великий, зате підхід куди гуманніший - саджанець викопають прямо при вас і заодно розкажуть про особливості догляду за цією культурою.

Навіть якщо ви вже купували саджанці у цьому розпліднику, не забувайте про правила правильного підбору і приступайте до покупок тільки тоді, коли повністю розмерзнеться земля, а місце для посадки буде підготовлено.
Категория: Усадьба | Просмотров: 498 | Добавил: racer | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход

Поиск по сайту

Статьи
  • Животноводство
  • Растениеводство
  • Сельхозтехника
  • Пчеловодство
  • Садоводство
  • Усадьба

  • Реклама


    Календарь
    «  Март 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Архив записей

    Наш опрос
    Каким мобильным оператором вы пользуетесь?
    Всего ответов: 2

    Друзья сайта
  • Карпатські бджоли
  • Пчеловодство. Всё о пчелах
  • Агро-форум
  • Агропортал
  • Форум пчеловодов Донбасса
  • Форум на ТочкУ
  • Пчеловодство без границ
  • Дошка оголошень


  • Копирование материалов только с ссылкой на fermeru.pp.ua © 2011-2024


    2.03(11) -29.02(12) -10.02(13) -10.03(14) -14.03(15) -2.04(16) -26.03(17) -20.03(18) -13.03(19) -05.03(20) -19.02(21) -07.05(22) -10.03(23) -12.03(24)

    Sitemap