Главная | RSS
Меню

Прочее

Убрать рекламу

Новости

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2023 » Март » 10 » Як підготовити трактор до весняно-літнього сезону?
16:53
Як підготовити трактор до весняно-літнього сезону?


Весна – це не лише час потепління та можливість скинути теплий одяг. Це ще й час початку польових робіт, до яких треба підготувати техніку. Не є виключенням і трактор. Весняна підготовка трактора до роботи містить в собі зняття утеплювальних чохлів, включення радіатора змащувальної системи, заправляння дизель літнім паливом.

Сезонне обслуговування трактора

Перше, що треба зробити, щоб підготувати техніку до весни та літа – зняти з нього утеплювач. Ця деталь надягається взимку, щоб двигун не захолов. Тепер же потреба в ньому відпадає і його слід сховати на складі.

Наступним етапом є ввімкнення радіатора змащувальної системи. Взимку в ньому потреби не було, оскільки низькі температури і так чудово охолоджували двигун. Тепер для регулювання температури дизеля варто знову увімкнути радіатор.

Часто взимку запускають передпусковий підігрівач. Він обігрівав салон, двірники, лобове скло та дизельний двигун перед запуском. Влітку його варто вимкнути.

Далі повертаєте гвинт сезонного регулювання (він знаходиться збоку) так, щоб він указував на літеру "Л", тобто літо. Техніка налаштовується на літо, двигун захищений від впливу високих температур.

Беремо аерометр, визначаємо щільність електроліту. Не варто це робити відразу після включення стартера, додавання води чи сильної зарядки. У цьому випадку залиште двигун на 2 – 3 години або зарядіть його невеличким струмом, після чого вимірюйте щільність. Оптимальна для помірного клімату влітку – 1,25 г/см3. Якщо щільність не відповідає нормі, її регулюють.

Перевірте систему охолодження. Якщо на її стінках скопився накип – видаліть його. Злийте воду з системи охолодження та камінного обігрівача. Приготуйте розчин для відчищання накипу. Візьміть літр води, розчиніть у ньому 100 грамів кальцинованої соди та 50 грамів гасу. Залийте цей розчин всередину системи охолодження, ввімкніть її та дайте пропрацювати десять годин. Вимикаємо дизель, виливаємо рідину, полощемо чистою водою.

Завершальний етап підготовки – перевірка радіаторів та змазки, заправка дизеля паливом літньої марки. Трактор готовий для роботи. Підсумуємо – підготовка трактора до сезону проходить в сім етапів:

-зняття утеплювача;
-вимкнення радіатора;
-налаштування техніки на літо за допомогою гвинта сезонного регулювання;
-налаштування щільності електролітів двигуна;
-перевірка системи охолодження, за потреби – її очищення;
-перевірка радіаторів, змазки, заправка дизеля.

Діагностика трактора

Діагностика техніки та її окремих деталей – один з найважливіших етапів технічного обслуговування. Якщо при діагностиці буде знайдено якісь поломки чи порушення – їх усувають.

Якщо вчасно не дослідити стан машини, то під час роботи вона може зламатись. Цей стан визначають за:

-шумами, стуками;
-мастильною системою двигуна;
-тиском масла;
-кольором вихлопних газів.

Це елементарна діагностика. Складніша відбувається за допомогою спеціальних контрольних пристроїв – термометрів, манометрів. Часто для цього використовують пересувні, стаціонарні, комбіновані комплекти. Вони точно визначають стан техніки.

Деякі пристрої для визначення стану машини

КИ-4870. Пристрій, який визначає герметичність повітряного тракта двигуна. Являє собою корпус, всередині нього встановлено скляну трубку з вентилем. За допомогою змінного наконечника трубка з’єднана з порожниною всередині основи.

ОР-9928. Визначає забрудненість фільтра, що очищує повітря. Складається зі скляного корпусу, діафрагми, поршня, пружини, клапана та стрижня.

КИ-8920. Визначає ступінь натягу ременів вентилятора. Складається з основи, штока, показника навантаження, двох шарнірних сегментів.

КИ-1097. Пристрій для контролю тиску та витрат робочої рідини. Являє собою корпус, шкалу, на яку нанесені поділки і цифри від 0 до 70. Вони показують кількість рідини. Там же написані слова "Відкриті" та "Закриті".

К-40212. Перевіряє рульове керування. Закріпляється на рульовому колесі за допомогою затискача. Являє собою шкалу і пружину зі стрілкою.

За результатами перевірки визначають, чи можна відразу використовувати трактор, чи краще віддати його в ремонт.

Ремонт і вибір запчастин для трактора

Від якості ремонту та запчастин залежить майбутня експлуатація трактору. Поганий ремонт чи деталі призводять до того, що пристрій погано працює. При виборі запчастин зверніть увагу на три фактори.

1. Характеристики техніки. Кожній техніці підходять певні запчастини. Зверніться до спеціаліста – він підкаже, яка деталь краще підійде до вашого трактора.
2. Ціна. Має бути помірна. Занадто дешеві деталі викликають сумніви через якість, а дорогі не кожному по кишені. Запчастини для трактора Case поєднують у собі високу якість та помірну ціну.
3. Оригінальність запчастин. Віддавайте перевагу оригінальним запчастинам відомих брендів. Саме такими є Case.

Процес ремонту техніки залежить від поломки. Але зазвичай йому передуває технічний огляд (ТО), який проводиться один раз на місяць. Він може знадобитись, якщо якась деталь з часом зношується. Тоді її варто замінити. При більш серйозних поломках зверніться до спеціаліста.
Категория: Сельскохозяйственная техника | Просмотров: 105 | Добавил: racer | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход

Поиск по сайту

Статьи
  • Животноводство
  • Растениеводство
  • Сельхозтехника
  • Пчеловодство
  • Садоводство
  • Усадьба

  • Реклама


    Календарь
    «  Март 2023  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Архив записей

    Наш опрос
    Каким мобильным оператором вы пользуетесь?
    Всего ответов: 2

    Друзья сайта
  • Карпатські бджоли
  • Пчеловодство. Всё о пчелах
  • Агро-форум
  • Агропортал
  • Форум пчеловодов Донбасса
  • Форум на ТочкУ
  • Пчеловодство без границ
  • Дошка оголошень


  • Копирование материалов только с ссылкой на fermeru.pp.ua © 2011-2024


    2.03(11) -29.02(12) -10.02(13) -10.03(14) -14.03(15) -2.04(16) -26.03(17) -20.03(18) -13.03(19) -05.03(20) -19.02(21) -07.05(22) -10.03(23) -12.03(24)

    Sitemap